На „Уимбълдън” ще има нова шампионка – Жабур или Рибакина?

Свали статията от тук: wb_wimbledon-final-w.zip (6 downloads)

Акцентите на WINBET преди дамския финал в турнира

След няколко издания на „Уимбълдън”, в които логиката в някаква степен присъстваше в женския турнир, 2022-а предлага финал, какъвто малцина предвиждаха. Поне не и преди началото на Откритото първенство на Великобритания. Онс Жабур срещу Елена Рибакина е мач с гарантирана история и куп незапомнени събития, които го предхождаха.

Ето и акцентите от пазарите за залози за мача от сайта winbet.bg:

Тунизийката Жабур е първата африканка на финал на „Уимбълдън” в цялата му история и едва третата представителка на континента с място в мач за титлата на сингъл в турнир от Големия шлем изобщо.

Ексшампионката на „Ролан Гарос” за девойки има вече 11 поредни победи на трева този сезон и по пътя си към финала в Лондон отстрани последователно Мирям Бьорклунд (6:1, 6:3), Катажина Кава (6:4, 6:0), Диан Пари (6:2, 6:3), Елизе Мертенс (7:6, 6:4), Марие Боузкова (3:6, 6:1, 6:1) и Татяна Мариа (6:2, 3:6, 6:1). Освен това, две от трите титли на сингъл в кариерата ѝ дойдоха точно на зелено. И макар че на тази архаична настилка трудно може да се говори за специалисти, в момента Жабур е най-близо до това определение.

Родената в Москва Елена Рибакина стана пък първата представителка на Казахстан, класирала се за финал на турнир от Големия шлем. Нейни жертви в Лондон последователно бяха Коко Вандеуей (7:6, 7:5), Бианка Андреску (6:4, 7:6), Цинуън Джън (7:6, 7:5), Петра Мартич (7:5, 6:3), Айла Томлянович (4:6, 6:2, 6:3) и шампионката от 2019 г. Симона Халеп (6:3, 6:3). Както се вижда мачовете ѝ бяха доста по-завързани от тези, на съботната ѝ съперничка. Всъщност Рибакина изигра един сет по-малко, но 20 гейма (139 срещу 119) повече от Жабур.

За разлика от Жабур, тенисистката от Казахстан не минава за особено успешна на трева. Тя изигра три мача на зелено преди „Уимбълдън” и спечели само един от тях. За разлика от Жабур, която има както убийствени сечени бекхенди, така и тежки форхенди от основната линия, Рибакина е по-еднообразна като арсенал. Ударите ѝ от основната линия са топовни, но хапещият слайс обикновено отскача ниско на трева и Рибакина редовно има проблем с подобни топки.

Жабур стана фаворит №1 на WINBET за титлата на „Уимбълдън” миналата събота и остава такава досега. Коефициентът за победа във финала на тунизийката, която води 2:1 в преките мачове с Рибакина, е 1.71*. Но предвид историческият залог в срещата е трудно да се предвиди, че тя ще дойде лесно.

Всички предложения на WINBET за срещата са на сайта winbet.bg ->

Логични избори в събота биха били „Онс Жабур -1.5 гейма” за 1.86, „Елена Рибакина да спечели сет – Да” за 1.50, „Елена Рибакина брой геймове над 11.5” за 1.61, както и смелото „Точен резултат 2:1 за Жабер”, оценено на 4.33.

*Коефициентите са валидни към 6:00 ч. на 8 юли 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.