NHL: Колорадо на стъпка от първа титла от две десетилетия

свали статията от тук: wb_nhl_game5.zip (15 downloads)

Акцентите на WINBET за Мач № 5 от финалните серии за Купата Стенли

 

Тампа Бей Лайтнинг имаха една-единствена и много проста задача за четвъртия мач срещу Колорадо Аваланч от финалните серии за Купата Стенли в Националната хокейна лига (NHL) – да спечелят.

След двете загуби като гост в началото на сериите и изключително важната домакинска победа в третия мач, Светкавиците нямаха никакъв избор освен да победят и във второто си домакинство преди отново да поемат към Денвър за Maч № 5.

WINBET предлага своите акценти за предстоящата среща и най-интересното от пазарите за мача от сайта winbet.bg.

И всичко започна просто прекрасно. Още в 36 секунда, Антъни Сирели неволно свали маската на многострадалния вратар на Колорадо Дарси Кемпър и и миг по-късно засече рикошет от стика му, за да даде многообещаваща преднина на Тампа Бей.

Оттук нататък мачът се движеше в периодични размени на надмощие и голове, точно според предварителните очаквания и редовното време приключи 2:2. Заслугата за това отново бе най-вече на вратарите – Дарси Кемпър, който не беше сигурен дали няма да остане на пейката за този мач след шестте получени гола в предишната среща спаси 37 удара, а брилянтният руски страж на Тампа Бей, Андрей Василевски, отрази 35.

Но дори той не е в състояние да спаси всички удари към вратата си и в продължението Василевски бе победен от ловкото повдигане на Назем Кадри. Звездата на Лавината промуши шайбата под ръката му, за да осигури великолепна, изключително важна победа на Колорадо, които вече водят в сериите с 3:1.

Рано сутринта в събота, българско време, Колорадо отново ще приемат Тампа Бей в своята „Бол Арина“ за вероятно решаващия Мач № 5. Победа за домакините ще означава край на надеждите за трета поредна титла на Тампа Бей и първа Купа Стенли за Колорадо oт 2001 г.

След два мача с практически изравнени коефициенти за двата отбора, Лавината (които влязоха във финалните серии като фаворити за титлата), отново водят в коефициентите на WINBET за победа в мача с 1.95* и категорично имат психологическото предимство. Победата на все още властващите шампиони е с коефициент 3.20, но пред треньора Джон Купър стои кошмарната задача да намери начин да мотивира играчите си.

Всички предложения на WINBET за срещата са на winbet.bg ->

Въпреки несбъднатите очаквания за много резултатен четвърти мач, прогнозите отново са за много голове и WINBET предлага „Брой голове над 5.5“ за 1.80, но не е изключено Тампа Бей да решат отново да се върнат към вариант на силно дефанзивната схема на игра която залагаше на желязна защита и скоростни контраатаки насред щурмовете на противника, с която успяваха до началото на финалните серии.

Колорадо очевидно намериха цаката на тази схема в първите два мача, но ще е наивно да се мисли, че в Тампа Бей не са си взели бележка. Затова по-особеният подход в случая може би е оправдан и „Брой голове под 4.5“ за 3.00 не звучи никак зле.

 

*Коефициентите са валидни към 8.30 ч.на 24 юни 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.