Решителен мач за България на световното за жени

Свали статията от тук: world-cup-w-bulgaria-canada.zip (15 downloads)

Предстоят двата най-важни мача за отбора

България изненадващо спечели гейм срещу топ-фаворита САЩ, но неизненадващо загуби трети пореден мач в Група “C” на Световното първенство по волейбол за жени. С една точка в актива си нашите са на петото място в класирането, но идват двата мача, за които отдавна се знаеше, че ще бъдат решаващи за продължаване в следващата фаза. В петък националките ни срещат Канада и победата е без алтернатива.

Северноамериканките са четвърти с три точки от победата с 3:0 над аутсайдера Казахстан. „Кленовите листа” отстъпиха с по 0:3 на САЩ и Сърбия. Сравнение с резултатите на България срещу двата топтима в групата (2:3 със Сърбия, 1:3 със САЩ) не може да има, но нещата в спорта, и още по-малко в женския волейбол, не работят по този начин.

Срещу САЩ в четвъртък селекционерът Лоренцо Мичели развъртя сериозно състава и с изключение на втория гейм даде доста почивка на Елица Атанасийевич. Гергана Димитрова и Мария Йорданова получиха сериозно игрово време и капитанката на „лъвиците” би трябвало да е свежа за срещата с противник, който бе победен убедително по-рано през годината и без нея.

На 18 юни в Кесон Сити, Филипините,  България разпердушини Канада с 3:0 в мач, който се оказа решителен за оставането ни в Лигата на нациите. За реванша в петък в Лудж, „лъвиците” отново са в ролята на фаворитки. Коефициентът на WINBET за тяхна победа е 1.47* и върви непрестанно надолу. Успехът на Канада е оценен на 2.62, но си има причина да бъде пренебрегнат.

Всички предложения на WINBET за срещата са на winbet.bg -> 

Канадките са пръснати да играят по цял свят, но само две от тях са в що-годе прилични отбори. Лидерката им Кийра ван Рик е единствената, която се намира в Топ 20 на някоя от класациите на световното, а разпределителката им Бри Кинг е 15-а от 24 на този пост на първенството!

България е фаворит за спечелване както на първия (1.61), така и на втория (1.61), а и на третия гейм (1.57). И тук стойностите вървят непрестанно надолу затова побързайте да се възползвате от тях преди да са се сринали напълно. „България – Канада точен резултат 3:0” се предлага при 3.25             а „Точен брой геймове 3” – при 2.55.

В подкрепа на последното е „Брой точки под 182.5” с коефициент 1.89. Това може да се разглежда и като подсигуряващ залог, защото вероятно ще бъде изпълнен дори при четири изиграни гейма. А да не се забравя, че нашите потеглиха с гейм пасив във всеки от мачовете си до момента на шампионат.

*Коефициентите са валидни към 11:00 ч. на 30 септември 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.